BERGELAK KETAWA BERSAMA KK :)

Saturday, 20 August 2011

ROCKER SEJATI

ASSALAMUALAIKUM......

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati



p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

Friday, 19 August 2011

ANDA BAPANYA??ANDA IBUNYA??

ASSALAMUALAIKUM......

Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.

Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”

Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”

Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.

Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”

Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”





p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

AYANG VS ABANG

ASSALAMUALAIKUM.....
Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... . kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... . abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance... ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR


Love,

ayang


ni abang lak bagi... .



Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja... lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..

sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu..pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa... hahahhahahahahha



p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

MIMPI AYANG

ASSALAMUALAIKUM......


Pada suatu pagi ketika bangun dari tidur, seorang isteri berkata pada suaminya, “Tadi malam Ayang bermimpi Abang menghadiahkan Ayang set barang kemas berlian di hari jadi Ayang ni. Apa pendapat Abang mengenai mimpi Ayang?”.

“Ayang pasti akan mengetahuinya malam ini jugak” jawab suaminya sambil membisik manja. Malam itu si suami memberikan kepada isterinya sebuah bungkusan hadiah.

Dengan hati berdebar-debar penuh rasa excited si isteri tersebut membuka bungkusan hadiah itu perlahan-lahan dan isi bungkusan hadiah tersebut adalah sebuah buku yang berjudul: “Jenis-jenis Mimpi dan Maksudnya“...


p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

MAK TELAN ADIK

ASSALAMUALAIKUM......

ANAK: mak ..apa dalam perut mak tue???
MAK : adik hang laaa..
ANAK :mak benci adik ker????
MAK : mak tak pernah benci anak mak...
ANAK : dah tu nape mak TELAN adik??
MAK : law aku tampaq muke hang dah bgus dah.... 




p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

Thursday, 18 August 2011

MAGIC

ASSALAMUALAIKUM......



This one can make a complete fool of ya'. Good luck. After you have thought about this for a while, pass it on to those poor unsuspecting friends you just love to pull something over on.




Pick one of the following cards. Don 't click on it; just keep it in your head.

scroll down when you have your card,


Think about your card for 20 seconds. 

I will attempt to read your mind!
Scroll down after 20 Seconds



I Has Removed Your Card! 





SCARY ISN'T IT











p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

CARA SUAMI NAK KAWIN LAGI

ASSALAMUALAIKUM......


Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkawin lagi.
Antara alasan yang diberikan ialah:

SUAMI: Lelaki kawin 3 baru ar sah...
ISTERI : kenapa pula??
SUAMI : cube terjemah ke dalam bahasa inggeris , "satu" is one, "dua" is two, "tiga" isteri..baru betul sah..
ISTERI : tp abg kene faham bahasa inggeris terutama "singular" n "plural"
SUAMI : contohnya??
ISTERI : one car (singular)..two cars (plural)...
SUAMI: oo..tambah "s" ar nie untuk plural...
ISTERI: betul tu..sama macam abg...
SUAMI: macam mane boleh sama lak??
ISTERI: satu isteri MAMPU....jika dua isteri dah jadik plural maka abg MAMPU tambah "s" jadik MAMPUS je kan??

Lepas dari itu..si suami tidak lagi bercerita untuk berkahwin lagi.. 







p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

ORANG BUTA DAN KEKASIHNYA

ASSALAMUALAIKUM......


Dikisahkan seorang buta bertanya kepada aweknya yang sedang memimpin tangannya....

"Sayang, betul ker sayang nie ikhlas ngan abg??"

Lantas aweknya menjawab...

"Tentulah saya sayang abg taw.. !!"

Kemudian aweknya pula bertanya:

"Abg rasa sayang nie cantik tak?? "

Kemudian si buta menjawab...

"Abg taw..law sayang nie cantik...sayang takkan pilih abg yang buta nie..hehe"


p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

Wednesday, 17 August 2011

KUASA FOREX

ASSALAMUALAIKUM......

Kajian Data didalam pelaburan FOREX.

1. 100 orang baru melabur didalam FOREX, dalam tempoh 2 bulan, 48% akan kehilangan
hampir keseluruhan wang pelaburan mereka.

2. 45% akan hilang wang pelaburan mereka dalam tempoh 3 bulan.

3. 5% lagi sempat mendapat keuntungan, tetapi selepas itu akan mengalami kerugian.

4. 2% lagi mendapat keuntungan yang besar kerana bernasib baik.

Sebilangan besar akan mengalami kerugian yang besar. Tetapi jika ada yang tidak serik
dan ingin terus berjuang didalam dunia forex, biasanya selepas setahun, dan selepas
beberapa kali kehabisan kesemua wang pelaburan mereka, mereka mulai merasai keuntungan sedikit tetapi berpanjangan. Selepas 2 tahun, mereka mulai merasakan keuntungan yang lumayan.

5. Kajian dilakukan terhadap 20 orang baru yang menyertai FOREX dengan bantuan orang yang berjaya. 7 daripadanya langsung tidak mengalami kerugian dan mendapat keuntungan sedikit tetapi berterusan. 13 lagi mengalami kerugian yang agak besar (30-50% kehilangan
wang pelaburan). Kajian mendapati perbezaan antara 7 dan 13 ini adalah, yang 7 mengikuti
bulat-bulat nasihat orang yang berjaya tersebut, dan 13 ini mengikut nasihat diperingkat awal, tetapi mencuba formula baru melalui kajian sendiri dan sering mendalami secara sendirian.

6. Sekiranya sudah menguasai ilmu forex dan mulai mendapat keuntungan, trader tersebut
akan mendapat keuntungan yang berterusan untuk jangka pendek atau panjang. Mereka tidak akan mengalami kerugian walau apa pun bertuk market semasa. Untuk sampai ketahap ini, jika belajar bersendirian akan mengambil masa 2 hingga 3 tahun. Jika belajar dari guru yang salah akan mengambil masa 1 hingga 2 tahun. Jika berguru dengan sepenuh
masa pada guru YANG BETUL akan mengambil masa 2 hingga 3 bulan.

Selamat menjelajah bersama untuk mencari rahsia FOREX.


p/s :informasi bersama KK :) 

THE BEAUTY OF MATH

ASSALAMUALAIKUM......

Do you know,
Letters 'a', 'b', 'c' &'d' do not appear anywhere in the spellings of 1 to 99


( Letter 'd' comes for the first time in Hundred )


Letters 'a', 'b' & 'c' do not appear anywhere in the spellings of 1 to 999


( Letter 'a' comes for the first time in Thousand )


Letters 'b' & 'c' do not appear anywhere in the spellings of 1 to 999,999,999


( Letter 'b' comes for the first time in Billion )


And


Letter 'c' does not appear anywhere in the spellings of entire English counting


p/s : informasi bersama KK :) 

ABG , BAWAK MOTOR SLOW SIKIT

ASSALAMUALAIKUM......

Kawan aku nama dia Ahmad.. dia nie kerja kilang ikut shif.. dia nie shif petang so balik tengah malam la.Satu malam tu dia lalu la kat jalan nak ghi airport kat Ipoh nie.. then sampai kat satu masjid.. depan masjid nie ada tempat sampah.. ala tempat sampah busuk gile.. tapi malam tu tempat tu jadi wangi..then ada sorang pompuan pakai baju serba putih tahan dia. Kata nya nak tumpang sampai kat hujung kampung. So yang kawan aku nie bagi la tumpang. So pompuan nie pun naik la.. dia punya wangi punya la semacam aje..Then kawan aku nie dah naik seram sejuk.. so sampai la kat satu jalan yang berbukit so dia nie press la minyak moto dia coz nak cepat dan dah rasa semacam bawak pompuan nie.. lepas aje kawasan bukit tu.. dia rasa ringan aje moto dia.. so dia paling la muka dia kat belakang.. tengok-tengok pompuan tu dah hilang..tapi masih wangi.. dia nie apa lagi terus pecut moto balik ghumah.. terus masuk selimut tidoq bawah katil.

So esok tu dia ghi keja lagi.. balik ikut jalan yang sama jugak. Sampai kat tempat semalam, pompuan semalam ada lagi kat situ. Then dia nie dah naik bulu roma terus pecut moto.. tapi moto dia macam tak nak jalan bila betul-betul depan pompuan tu.. apa nak buat dah terstop kat situ.. pompuan tu celapak naik (tumpang la tu) moto si Ahmad nie.. so dalam keadaan seram sejuk Ahmad nie terus aje.. bawak moto tanpa tengok belakang sambil baca ayat apa yang patut.. sampai tempat berbukit kelmarin.. pompuan yang tumpang tu tepuk bahu si Ahmad nie so si Ahmad nie tak nak paling belakang jugak.. pompuan nie tepuk lagi bahu dia.. so bila dah dua tiga lagi tepuk dia pun paling la.. si pompuan tu masih kat belakang moto dia.. then pompuan tu cakap kat Ahmad cam nie "Abang, jangan bawak laju sangat, semalam adik jatuh tergolek kat sini"



p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

Tuesday, 16 August 2011

PERINGATAN BUAT WANITA

ASSALAMUALAIKUM...

"Jangan cari BF yang main bola sepak....
KENAPA???
sebab die akan berusaha mengejar bola tue tetapi akan menyepaknye....


Jngan cari BF yang main bola tampar..
KENAPA???
sebab nanti die tampar2 kite.....


Jangan carik BF yang main sepak takraw...
KENAPA???
sebab nanti die "lipat" kite...


TETAPI....


Cariklah BF yang main rugby...
KENAPA???
dye akan kejar bola bila dah dpt..dye pelok.. die jge kite.. :) "



Ini khas untuk pompuan jek...tapi cm ngarut jek..aku main bola...so aku takley ade awekk ar?? haha.. no3 :P



p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

Monday, 15 August 2011

BOLOS SAJA DINDING ITU (jepun nye )

ASSALAMUALAIKUM......




p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

BOMOR PENIPU!!!!

ASSALAMUALAIKUM......


Don't let bomoh tipu lu ah..
Sori gambar di bawah in Ada unsur 18SX sedikit... Tapi sebenarnya in adalah pendedahan pasal bomoh palsu yang mencemarkan imej bomoh di Malaysia...Bodohnya juga adalah sikap atau taksubnya pelanggan yang percaya Dan sanggup di perbodohkan oleh bomoh yang hanya suka mengaut keuntungan Dan ambil kesempatan....


Gambar ini di ambil secara curi2 di sebuah rumah tumpang (salah sebuah negeri utara Malaysia-sempadan m'sia/Thai)
Kononnya wanita ini meninginkan guna2kan suaminya supaya sentiasa sayang Dan rindukannya..Bomoh tersebut meminta wanita itu meminum sedikit air Dan memintanya menaggalkan semua pakaian... Dan menjampi anggota badannya termasuklah bahagian dalam badannya termasukla anggota sulitnya..astgfirullahalazim. Kononya juga selepas ini, suaminya akan lekat Dan tidak akan melupakkan bahagian-bahagian yang telah di jampi oleh bomoh tersebut...


AddThis

p/s : bergelak ketawa bersama KK :) 

RUMAH TERMAHAL DI BRITAIN

ASSALAMUALAIKUM...


Rumah Park Place yang berusia 300 tahun itu terletak di kawasan luar bandar berkeluasan 80.93 hektar di Oxfordshire.
Selamat kembali kawan2....kali nie aku nk share ....sebuah rumah yang paling mahal didunia.....setakat aku taw ar..hahah......ni di oxford....Sebuah rumah lama di Britain dipercayai telah dijual kepada seorang hartawan dari Rusia dengan harga kira-kira £140 juta (RM684 juta), lapor sebuah akhbar semalam.
Harga itu mengatasi rumah paling mahal di Britain sebelum ini iaitu £136 juta (RM664 juta) yang dijual di One Hyde Park, Knightsbridge, tengah London, awal tahun ini.
Terdapat sejarah unik mengenai rumah itu kerana ia pernah didiami oleh anakanda lelaki sulung George II yang pernah memerintah England.
Anak lelaki George II itu, Frederick (gambar) memegang gelaran Putera Wales.
Namun, baginda mangkat semasa berusia 44 tahun sebelum sempat menjadi Raja England.
Rumah itu kemudian dijual oleh balu Frederick, Augusta kepada seorang pegawai tentera England yang dikenali sebagai Jeneral Conway.


p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

LAWAK PECAH PERUT


ASSALAMUALAIKUM......




p/s : bergelak ketawa dengan KK :)

Sunday, 14 August 2011

BUBUR ASYURA

ASSALAMUALAIKUM...



Bahan:
* 100 gram beras, cuci bersih
* 400 cc santan cair/encer
* 200 cc santan kental
* 1 sdt garam
* 2 lembar daun salam
Pelengkap:
* Opor ayam
* Abon daging sapi
* Serundeng
* Sambal goreng kering tempe
* Dadar telur, dipotong tipis
* Bawang goreng
* Cabai, potong halus, digoreng
* Kacang kedelai goreng
* Daun kemangi
* Biji delima atau jeruk bali
Cara Membuat:
1. Rebus santan cair, masukkan beras, garam dan daun salam. Masak hingga beras lunak.
2. Masukkan santan kental, masak terus hingga menjadi bubur.
3. Sajikan bubur selagi hangat dengan bahan pelengkap.


p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

HELMET OTAK

ASSALAMUALAIKUM...


Ini sebuah helmet yang dicipta di sebuah firma di Kazakhstan,,,,,,juga terdpt dlm bentuk lain seperti.. tembikai...gaya rambut..dah sebagainye.....





p/s :informasi bersama KK...:)

JALAN YANG DICARI-CARI


ASSALAMUALAIKUM...

A : Maaf tumpang tanya ley??
B : Boleh saja...silakan...
A : Sayan mencari Lorong CINTA , Jalan SAYANG , di Kampung Rindu , dalam Daerah KASIH SAYANG , Bandar I MISS U.....ley tolong saya cari mane tempat nie???
B : ooooo....senang saja ...Encik jalan terus  Ikut Jalan ILAHI.......pastu Encik nampak ade simpang 3....masuk sebelah kanan....Ikut Jalan NIKAH, sepanjang jalan tue, kat kanan Encik ade satu pasar..sibuk gler....nama pasar tue Pasar PERSIAPAN DIRI....mcm2 kedai ade..kedai BATAS2  PERGAULAN...kedai MENUTUP AURAT..dan mcm2 agy...bile Encik nampak sume tanda2 tue..maknanye Encik dah berada kat jalan yang BETUL......Semoga Sampai yek Encik.. :)


p/s : peringatan daripada KK...:)

NABIL (JUARA RAJA LAWAK 2) DAN BAKAL ISTERI


ASSALAMUALAIKUM...
Selamat kembali kawan2...kali ni..aku nk bg taw korang sume..ade artis kita nak kawen.....alhamdulillah...

AHMAD NABIL AHMAD 28 ..pelawak yang sentiasa memecahkan perut kite ngan gelak ketawa ini..bakal menamatkan zaman bujangnye pada september nie...beliau akan menikah dengan NAZIRAH 23, (aku tak taw name penuh), bekas pramugari air asia......lawa kot awwek nabil nie...ape2 pon....tahniah buat nabil...lu bro byk sgt gosip...gua follow lu beb...dah ade calon..kawen t..elok2 ar..jgn gaduh2...jge rumah tangge k bro..tak mau cm artis lain..kawen gle babeng gempak...last2..ape pon tak ley (kate jambu) hahah....btw..congratz yek....(ade modal lebih...ajak ar aku k..hahah )


p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

BAZAR TERMURAH


ASSALAMUALAIKUM..


Selamat kembali sahabat2 sekalian....kali nie..aku nk kongsi satu kisah benar yang wujud di negara kite nie...
BAZAR ....ape tue?? bazar nie...cam pasar tempat para peniaga mencari rezeki...kebiasaannye bazar nie wujud di bulan yang mulia iaitu bulan ramadhan ini....

di Bazar ni , byk bende yang dijual di sana seperti kuih-muih, ayam golek, murtabak, laksa, air2, nasi ayam dah sebagainye...tak perlu aku menjelaskan dgn lebih mendalam pasal apa itu bazar nie lagi keranaa berdasaarkan kajian kecil aku, hampir seratus peratus rakyat malaysia tahu ape itu BAZAR.

sebenarnye perkara yang aku nak konsi di sini ialah penjualan kuih-muih dan murtabak...kebiasaannya kuih-muih akan dijual dgn harga 3 = RM1 ..manakala murtabak 1=RM2...tetapi...di bazar stadium darulaman kedah...penjualan kuih-kuih dijalankan dgn harga 10=RM1 dan murtabak  1=RM1....

ini sgt memeranjatkan aku kerana tak pernah aku jumpe harga kuih dan murtabak sebegitu murah....mengikut penjual tersebut ...harga nie diwarisi oleh arwah ayahnya..."jgn pikirkan sgt keuntungan..pentingkan kepuasaa\n pelanggan" inilah kata2 arwah ayah Nurhayati Ahmad (peniaga)....ternyata nasihat yang sering kali digunakan Nurhati ketika berniaga ini ..byk membantu melariskan perniagaan kuih-muih dan murtabak beliau......

sekian......

"Janganlah hanya mementingkan kepada keuntungan sahaja, pentingkan kepuasan pelanggan"



p/s : informasi bersama KK...:)

Saturday, 13 August 2011

Hang tuah failed SPM

ASSALAMUALAIKUM...


p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

Friday, 12 August 2011

ANAK KERBAU DAN ANAK KHINZIR

ASSALAMUALAIKUM...

Diceritakan di dalam sebuah hutan tinggal la berbagai-bagai jenis binatang.. Ada pun dalam banyak-banyak binatang nie terdapat dua sahabat karib iaitu seekor anak khinzir dan seekor anak kerbau..

Pada suatu petang, sedang mereka melepak-lepak di sebuah taman hutan,

khinzir : Eish, boring la plak kan kerbau..
Kerbau : AAh, boring betul.. Kau pikir ape yang patut kite buat agar hilang boring kiter nie..
khinzir : Ha, aku ade satu cadangan. Ape kate kite melukis. Kau lukis muke aku dan aku lukis muke kao.
Kerbau : Hm, ok gak. First ko lukis muke aku dulu pastu aku plak lukis muke kau.
khinzir : Ok. Kau dok diam2..

5 minit kemudian

khinzir : Hah, dah siap, nah..
Kerbau : Wa lawa nya kau lukis.. Ok sekarang aku plak lukis muke kau..

Maka anak kerbau pun mula melukis muke anak khinzir..

5 minit kemudian

Kerbau : Nah dah siap muke kau yang lawa ni..
khinzir : (Muke tetiba jadi merah)(lalu marah kat anak kerbau)Ape yang kau lukis nie Kerbau???
Kerbau : La betul la ape yang aku lukis tu.(Kerbau tak puas hati)
khinzir : Nie bukan muke aku Nie muke khinzir..



p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

Geli Mat....HHEHE

ASSALAMUALAIKUM..



p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

BAPA DAN ANAK YANG PENIPU

ASSALAMUALAIKUM...

dalam sebuah kampung nih...tinggal la 1 famili yg terdiri drpd si anak, ayah dan ibu...

si anak dan ayah sangat suke menipu..boleh kate tiap2 hari diorg kelentong penduduk2 kampung...

sbbkan itu, penduduk kampung x percaya kan diorg lagi...

nak dijadikan citer, suatu hari tu...si ibu jatuh sakit..si anak dan ayah cuba kasi taw penduduk kampung, tp x de sutir org pon percaya...

diorg pun fed up campur sedih....lps tu si ibu pun mati...si ayah dan anak masing2 merasa bersalah atas kematian isteri @ ibu yang tercinta....

so diorg wat keputusan nak berubah..x moh menipu lagi..

suatu hari tu, mase kat tepi sungai......

ayah: kite kena berubah...biar org percaya lagi kat kite..

anak : btul tu..

ayah : aish...boring la pulak...apekate kite main selam2 nak??? sape leh selam dlm sungai paling lama die dikira pemenang...

anak : woookey..bereh

lalu, si ayah pun terjun dlm air..si anak tunggu kat tepi tebing...

10 minit berlalu......

20 minit berlalu.....

30 minit berlalu....

si ayah masih x timbul2...si anak mula bimbang...

plurp...si ayah pon timbul....

anak : apsal lama sangat menyelam tadi????

ayah : ehehehe...sorry la ek..td mase tgh menyelam..ayah jumpa kawan baik ayah..pastu die ajak ayah minum kopi kat warung...sbb tu lama tadi..( kelentong si ayah)

kini, giliran si anak lak menyelam.....

x sampai 1 minit, si anak timbul...berserta kepalanya yg berdarah....

ayah : aik....cepat nya timbul...haaaaa, apsal kepala berdarah tu????

anak : ni sume ayah punya pasal la...len kali , kalu nak gi warung tuh, bawak la duit....x pasal2 saya lak kena tibai kat kepala pasal ayah x bayar hutang kopi td...adoiiiiiii




p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)

5 LEMBAGA KETIKA BULAN PUASA

ASSALAMUALAIKUM...

ali dan ahmad baru je bangon tdo selepas selesai menapak khemah smlm......

ahmad: waaahh... bestnyer la tdo.. sejuk gler.. lapar la pulak..

ali: ko ni tgh2 hari da bising.. kalu lapar mkn je la megi tu.. aku nk smbung tdo pun xbley!

ahmad: ko ni tdo je.. tolong aku wat megi ni kalu ko nk mkn..

dorg wat la megi.. sampah megi tu ahmad campak kat sebatang pokok pisang tua ni..

ali: ahmad!! amik balik pokok tu.. atok aku kata pokok pisang tua ade penunggu!!!

ahmad: (ejek) warghhh.. takotnyer aku..

lalu ahmad cmpk sisa2 mknn semalam kat pohon tu..

ali: tidak!!! abis lah!!

ahmad: huahahahaha..

tiba2 dtgnyer 5 lembaga putih mengelilingi mereka..

ahmad menggeletar smpi melutut..

ahmad: ampun nenek moyang!! cucu janji x kacau lagi.. cucu x cakap besar lagi.. cucu bersihkn balik!!!

lembaga: pale hangguk ko nenek.. dah3,, ikut kami kebalai.. time bulan puasa yg mulia ni pun ko mkn terang2 gini..

kuang3.. org pki jubah ngan kopiah rpenyer...
 

HAHAHAHAHA


p/s : bergelak ketawa bersama KK...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...